top of page

Geschiedenis

Geschiedenis De Deur

Wij zijn een lokale kerk van kleine omvang maar maken deel uit van een groter geheel net zoals Jezus Christus Zijn eigen kerk en Lichaam beschrijft. Vanuit onze fellowship (CFM) zijn wij één van de 60 kerken in Nederland en maken deel uit van ruim 3200 kerken verspreid over 150 landen.

Waar het begon...

Onze Fellowship is begonnen in 1970, toen pastor Wayman Mitchell met zijn vrouw Nelda een kerk in Prescott, Arizona (VS) aangeboden kreeg. In die tijd was er een grote opwekking gaande onder hippies die zichzelf ‘Jesus People’ noemden. Zij marcheerden met duizenden tegelijk door de straten van de Verenigde Staten en vertelden iedereen dat zij opnieuw geboren waren. Door hun bekering tot Jezus Christus werd hun hart veranderd en werden zij vrijgemaakt van drugsverslaving, leegte en doelloosheid.

 

In 1978 sloot een kleine bijbelstudiegroep uit Steenwijk zich aan bij de CFM, verhuisde naar Zwolle en begon daar te groeien. Om het evangelie ook te brengen naar andere steden in Nederland en het buitenland, werden echtparen uitgestuurd om nieuwe kerken te beginnen. Vanuit De Deur Zwolle zijn er zendelingen uitgezonden naar landen als Peru, Colombia, China, Suriname, Tsjechië, Zuid-Afrika, Curaçao, Kroatië, Indonesië en België.

Waar het in Tiel begon...

Eén van de kerken die in Nederland werd gestart is De Deur te Tiel. Francis & Nana Barka zijn in hun 'moederkerk' als echtpaar getraind en voorbereid en werden vanuit de Europese Bijbelconferentie in Zwolle uitgezonden om in Tiel een nieuwe kerk te beginnen. De kerkdiensten en activiteiten worden in het wijkcentrum Westroyen gehouden. Kom langs en ervaar Gods levensveranderende kracht. 

bottom of page